[...] Eat your fruit and vegetables, http://www.teenbodybuilding.com/Derek23.htm Clark S., Starting your day right. Breakfast, http://www.bodybuilding.com/fun/Clark 46.htm Danileson M., Power breakfast, http://www.bodybuilding.com/fun/matt33.htm Duchemin H., The truth about carbohydrates. Dispelling the myths, http:// [...]
[...] i długopis. Twoim zadaniem będzie przeanalizowanie obecnej sytuacji w jakiej się znajdujesz. Przede wszystkim zastanów się jaki cel chcesz osiągnąć- jeśli jest to redukcja- ile kg chciałbyś zrzucić, abyś poczuł się usatysfakcjonowany? Następnie wypisz swoje nawyki, to co do tej pory jadałeś, co najbardziej lubiłeś, jaką formę ruchu [...]
[...] jakość jedzenia jest niska podczas diety, rosną szanse na utratę tkanki mięśniowej. Dlatego prawdziwe jest stwierdzenie, że nie mniej istotne od tego co spożywamy jest to, ile dostarczamy pokarmu. Jednak sumaryczna ilość kalorii, którą spożywamy zawęża cel którym jest zyskiwanie mięśni i utrata tłuszczu. Rozważmy również wpływ jedzenia na [...]
[...] się do tak ciężkich treningów, ani tak ostrej i wymagającej diety zawierającej bardzo duże ilości białka i sięgającej kalorycznością do 3000kcal. Każdy sam może ocenić na ile w tym czasie się "umięśniła"; I link do dziennika forumowych kulturystek http://www.sfd.pl/-t582790.html Tak ja wygladam cwiczac silowo juz ponad 15 lat [...]
[...] dorosłych można obliczyć używając wzorów Harrisa i Benedicta; http://img11.imageshack.us/img11/9468/dsw6.png Co dalej? Mamy PPM,ale to nie wszystko. PPM mówi tylko o tym ile potrzebujemy kcal każdego dnia,kiedy nasz wysiłek,nasza aktywność fizyczna = 0. Musimy obliczyć ‘Całkowitą Przemianę Materii’. CPM (w ang. TMR – Total Metabolic Rate) – [...]
[...] zdrowi, przynajmniej do początku XX wieku. Kiedy zaczęli zwiększać ilość spożywanego białka, zaczęły się pojawiać chroniczne schorzenia. Więc nie ma to nic wspólnego z tym ile jedli węglowodanów i tłuszczu. To wszystko dlatego, że nasze ciało może z łatwością konwertować tłuszcz w węglowodany oraz węglowodany w tłuszcz. Bardzo łatwo jest [...]
[...] się białka o wysokiej wartości biologicznej (dużej ilości aminokwasów egzogennych) proporcja B:W może wynosić 1:1-1,5. Nie należy głodzić się ani przejadać, pić tyle, na ile ma się ochotę. Białka i tłuszcze powinny być pochodzenia zwierzęcego, a węglowodany powinny być dostarczane najlepiej w postaci skrobi z ziemniaków, zbóż (mąki) oraz [...]
[...] spożywania pokarmów jak i zachowanie prawidłowych proporcji wyżej wymienionych składników jest niezbędne w diecie kulturysty. Ważne jest, aby spożywać tylko tyle pokarmów ile organizm może przyswoić, np. w przypadku protein jest to ilość 25 - 30 g w czasie 3 - 4 godzin. Wynika stąd wniosek, że lepiej spożywać 4 - 5 posiłków o mniejszej [...]
[...] spożywania pokarmów jak i zachowanie prawidłowych proporcji wyżej wymienionych składników jest niezbędne w diecie kulturysty. Ważne jest, aby spożywać tylko tyle pokarmów ile organizm może przyswoić, np. w przypadku protein jest to ilość 25 - 30 g w czasie 3 - 4 godzin. Wynika stąd wniosek, że lepiej spożywać 4 - 5 posiłków o mniejszej [...]
Poniewaz na forum pojawia sie coraz to wiecej pytan o podawanie diet postanowilem napisac posta w ktorym wszystko by sie wyjasnilo Dieta dla osob starszych Właściwe odżywianie pozwala zachować dłużej sprawność fizyczną i umysłową. Proces starzenia się organizmu jest nieuchronny. Często możemy jednak sprawić, aby postępował on wolniej i dzięki [...]
[...] W diecie ogranicza się spożycie niepełnowartościowych białek pochodzenia roślinnego znajdujących się w produktach zbożowych i nasionach roślin strączkowych. Przy dużym nasileniu procesów katabolizmu wyrażającym się zwiększonym poziomem mocznika we krwi zwiększa się dobową wartość energetyczną pokarmów z jednoczesnym zmniejszeniem podaży białka [...]
[...] mięśniowe powstałe na skutek stanów zapalnych wywołanych ponadrywanymi włóknami mięśniowymi. Dysproporcje- siłowe, strkuturalne- wszelkie nieprawidłowości w budowanie i sile mięśni antagonistycznych. Większość wad postawy związana jest z takimi nieprawidłowościami, np hiperlordoza jest związna z dysproporcją pasa lędźwiowo-brzusznego na [...]
[...] jak możesz sobie normalnie popić od czasu do czasu bez jakigokolwiek dodatkowego grama tłuszczu. Oraz bez potrzeby liczenia kalorii w czasie picia tyle ile Ci się żywnie podoba. Użyj tej metody tak, jak Ci ją wyłożyłem. Jeśli do tej pory uważnie czytałeś, zrozumiesz podstawowe przesłanki. Przetestowałem to na sobie oraz na [...]
[...] ZAWIERAJĄCYCH KREATYNĘ Jeśli to stack kreatynowy - stosujesz np. jedną miarkę tego produktu wg informacji producenta - zwykle 20-30 minut PRZED TRENINGIEM. Sprawdzasz ile masz kreatyny w porcji takiego stacka i dodajesz PO TRENINGU resztę kreatyny z monohydratu lub innej formy prostej (aby uzupełnić dzienny bilans). Np. XTREME STACK KAIZEN [...]
[...] i nie mogę sobie z nim poradzić. Jestem na diecie redukcyjnej i chcę spalić tkankę tłuszczową, ale nie tracić zbytnio na wadze. Jem według zapotrzebowania (tyle kalorii ile spalam) i trenuję siłowo. Jednak mam problem z ułożeniem diety. Oto, co napisał Tyka w jednym z postów podwieszonych (stosuję właśnie tą dietę): *** Etap drugi - [...]
[...] do układania naszej diety potrzebne są nam następujące dane i wiadomości : - wiek, waga, wzrost - mhmm komentarz zbędny - musimy znać naszą przyszłą aktywność ( czyli co i ile będziemy ćwiczyć, jak długo) - musimy zaopatrzyć się w tabele http://www.dobradieta.pl/tabele.php najlepsza tabela żywieniowa w sieci - musimy zaopatrzyć się w program [...]
[...] zostać spowrotem skonwertowany do tłuszczu. 11. Czy ketoza jest niebezpieczna? Ketoza nie jest groźna dla nie insulino-zależnych diabetyków i ludzi zdrowych. Dzieci z epilepsją były na diecie ketogenicznej kilka lat, ponieważ zapobiegało to atakom. Również eskimosi jedli i jedzą będąc w ketozie przez długie okresy czasu. Warto jednak [...]
[...] ok. 100 g (białka) Mamy zatem rozpisany ilościowy udział tych dwóch makroskładników w diecie. A co z tłuszczami? 3. Ustalamy ilość spożywanych tłuszczy. Jak? Musimy zobaczyć ile kalorii będziemy dostarczali z ustalonej ilości węgli i białka. Wiemy, że 1 g tych składników to ok. 4 kcal. Więc: 350 g węglowodanów = 1400 kcal 100 g białka = 400 kcal [...]